Sistem za upravljanje saobraćajnom infrastrukturom (RAMS)
Sistem za upravljanje saobraćajnom infrastrukturom (RAMS)

Sistem za upravljanje saobraćajnom infrastrukturom (RAMS)

Cilj korištenja RAMS-a

ViaPlanet Web GIS rješenje ima za cilj upravljanje saobraćajnom infrastrukturom na način da se optimizuje ekonomska korist smanjenjem ukupnih troškova održavanja i troškova korištenja puteva.

Prednosti korištenja RAMS-a

Prednosti implementacije ViaPlanet sistema za upravljanje saobraćajnom infrastruktuom su bolja alokacija resursa i smanjenje društvenih troškova, te korist za sve strane uključene u saobraćajni sektor.

Strane zainteresovane za uspješnu implementaciju RAMS-a

Strane zainteresovane za uspješnu implementaciju RAMS-a su:

  • Donosioci odluka u javnom sektoru
  • Preduzeća čija je nadležnost upravljanje saobraćajnom infrastrukturom
  • Korisnici puteva

Uspješne priče

pročitajte ostale uspješne priče

Inteligentni Transportni Sistemi
Inteligentni Transportni Sistemi

Inteligentni Transportni Sistemi

INTEGRALNI SISTEM UPRAVLJANJA DRUMSKOG SAOBRAĆAJA ITS (Intelligent Transportation System) je evoluirao iz koncepta Industrije 4.0 i potpuno transformisao način odvijanja saobraćaja širom svijeta. Svakodnevni drumski saobraćaj je generator ogromne količine podataka. Kako ove podatke prikupiti i obraditi? Još važnije pitanje, kako ih iskoristiti za optimalno upravljanje saobraćajem? Planet Soft vam predstavlja ViaPlanet ITS. ViaPlanet ITS je integralno rješenje koje transformiše konvencionalnan saobraćaj, podižući nivo efikasnosti i sigurnosti. Planet Soft je razvio sveobuhvatno rješenje ViaPlanet ITS koje prikuplja i procesira heterogene podatke o saobraćaju. Ogromna količina podataka omogućava generisanje optimalnog upravljanja, koje osigurava da se vozila, pješaci i biciklisti kreću brzo i sigurno kroz različita okruženja. ViaPlanet ITS koristi napredne alogritme za procesiranje podataka sa mreže senzora i video kamera. Prikupljanje ogromne količine podataka omogućava sisitemu da pokrene rane i pouzdane preventivne alarme i akcije. SISTEM ZA UPRAVLJANJE SAOBRAĆAJEM (SOFTVER) Naš tim je razvio pouzdano i sigurno softversko rješenje za kompleksne operacije upravljanja saobraćajem. Naša jedinstvena SCADA omogućava više različitih nivoa upravljanja: operateri, saobraćajni inženjeri, tehničari itd. Kreiranje i iniciranje scenarija, dodavanje novih uređaja, proširenje postojećih i dodavanje novih funkcionalnosti je prilagođeno korisnicima. Naš sistem za upravljanje saobraćajem donosi kompletno rješenje u jednoj aplikaciji sa integrisanim video zidom. Rješenje obuhvata sve važne aspekte: posjeduje otvorenu arhitekturu, implementirni su standardni i sigurni protokoli, karakteriše ga nezavisnost u odnosu na platformu, jednostavno horizontalno i vertikalno skaliranje, kao i redudantnost svih ključnih segmenata sistema.  Rješenje je implementirano kao web aplikacija. Dodatno, uz sistem dolazi i mobilna aplikacija namijenjena operaterima sistema. SISTEMI I UREĐAJI U POLJU – UGRAĐENA ANALITIKA I UPRAVLJANJE Imamo dugogodišnje iskustvo i partnerstvo sa različitim evropskim i svjetskim proizvođačima opreme. Naš integralni sistem na lokalnom nivou koristi različite sisteme i tipove opreme: saobraćajni kontroleri, PTZ i fiksne kamere – sa ugrađenom analitikom, promjenjiva horizontalna i vertikalna saobraćajna signalizacija, meterološki i putni senzori, adaptivni sistem LED rasvjete, kamere za prepoznavanje tablica, komunikacioni sistemi u vanrednim okolnostima – SOS sistemi, mehanička ventilacija, sistemi zaštite od požara i dima, audio sistemi, radio komunikacija, optička infrastruktura, sistemi mjerenja vozila i dr.

Saznajte više
Detekcija saobraćaja mobilnih korisnika
Detekcija saobraćaja mobilnih korisnika

Detekcija saobraćaja mobilnih korisnika

DETEKCIJA SAOBRAĆAJA MOBILNIH KORISNIKA Prikupite sve bitne atribute pristupa vaših korisnika, uz dodatnu mogućnost identifikacije i autorizacije. SPREMAN ZA BUDUĆE I POSTOJEĆE TEHNOLOGIJE Sistem funkcioniše sa postojećim GSM/2G, UMTS/3G i LTE/4G tehnologijama i spreman je za funkcionisanje u okviru 5G tehnologije.  Pregled javnih adresa Sistem omogućava pregled javnih adresa korisnika u momentu pristupa nekoj stranici na internetu, što telekom operatoru olakšava praćenje nepoželjnih akcija korisnika. Fleksibilni algoritmi i logika Moguće je implementirati različite algoritme i logiku  koji će podržati način na koji vaši mrežni uređaji rade NAT ka internetu. Priprema i predaja podataka  Sve aplikacije trećih strana koje žele da koriste podatke iz sistema to jednostavno mogu korišćenjem seta lako konfigurabilnih API-ja. MODULARNI RAZVOJ PREGLED NAJVAŽNJIH MODULA SISTEMA POOLS_CONFIG Moduli za konfiguraciju i procesiranje relacije između privatnih i javnih IP opsega i portova. Ovaj modul se koristi za adminstraciju relacija između privatnih i javnih IP opsega i portova. I ostali moduli koriste njegove podatke kako bi obezbijedili normalan rad sistema. RADIJUS & DIAMETER  Obrada RADIUS & DIAMETER informacija se radi u ovim modulima. Oni obrađuju Access, Authentication i Accounting poruke iz jednog ili više izvora i zavisno od podešavanja i logike drugih modula osiguravaju da sistem izvršava odgovarajuće akcije API  Svi zahtjevi eksternih sistema se obrađuju u API modulu. Modul omogućava konfiguraciju API-ja i generisanje API ključeva potrebnih za pristup trećih strana.         

Saznajte više
Fujitsu serveri i storidži
Fujitsu serveri i storidži

Fujitsu serveri i storidži

IT Infrastruktura Fujitsu serveri i storidži Za sve klijente, korisnike naših softverskih rješenja, u mogućnosti smo da ponudimo i najnapredniju serversku infrastrukturu svjetski poznatog brenda Fujitsu. Na mnogim projektima implementacije GIS-a ili vendorskih rješenja poput SAP-a, Fujitsku serveri  i storidži su se pokazali kao pravi izbor.  Fujitsu je osnovan 1935 pod nazivom 富士通信機製造 (odnosno, Fudžicu elektrik kompani 😊) pod sloganom Mogućnosti su neograničene. Slogan je oslikavao tadašnje želje i očekivane uspjehe, obzirom da kompanija trenutno broji 185.000 zaposlenih i predstavlja trećeg najvećeg proizvođača informatičkih tehnologija u svijetu. Ujedno, Fujitsu je jedina IT kompanija koja samostalno proizvodi svoje servere i storidže u Evropi, u Njemačkom gradu, Augsburgu.  Fujitsu Serveri Digitalna transformacija ubrzano mijenja potrebe u svim poslovnim oblastima. Jedan od ključnih izazova sa kojima se organizacije suočavaju je definisanje kako da iskoriste pravu kombinaciju infrastrukture za isporuku novih digitalnih rješenja. Fujitsu nudi širok spektar servera, mainframe i sistema za skladištenje, neophodnu infrastrukturu i softverske proizvode za upravljanje data centrima, kao i unaprijed definisane integrisane sisteme koji olakšavaju podešavanje IT infrastrukture i njen rad.   Fujitsu Storidž Sistemi za skladištenje podataka i rješenja koja rastu sa Vama.  Podaci su ultimativna vrijednost a sa ogromnim količinama podataka koje organizacije prikupljaju svaki dan, monetizacija i izvođenje vrijednosti iz ovih podataka je sada ključni faktor poslovnog uspjeha. Podaci podstiču poslovanje, i bez obzira u kojoj se industriji nalazite, usredsređenost na podatke je od suštinskog značaja za kretanje kroz džunglu podataka. Dostupnost podataka i upravljivost su najvažniji faktori koji diktiraju vrijednost podataka, ali sa podacima koji postoje u različitim formatima i široko rasprostranjeni po korisničkim uređajima – Cloud, klijenti, partneri, dobavljači, arhive dokumentacije kao i centar podataka, biće vam potreban optimalno rješenje za skladištenje podataka koje će podržati vaše zahtjeve, povezati informacije i smanjiti haos.  

Saznajte više
Salesforce CRM - Mendžment odnosa sa potrošačima
Salesforce CRM - Mendžment odnosa sa potrošačima

Salesforce CRM - Mendžment odnosa sa potrošačima

Salesforce je vodeća CRM platoforma bazirana na cloud rješenju, koja transformiše Vaše poslovanje iz korijena, olakšavajući povezivanje sa klijentima. Prilagođavanjem postojećih poslovnih procesa i poslovne prakse Vašim potrebama, smanjujemo utrošeno vrijeme i olakšavamo rad sa klijentima kroz automatizaciju procesa i okruženje koje je prilagođeno Vašim potrebama. Šta nudimo? Naše Salesforce usluge obuhvataju savjetovanje, planiranje, razvoj, primjenu, integraciju, prilagođavanje i održavanje Vašeg Salesforce rješenja. Sa sofisticiranim poznavanjem poslovnih procesa, razvoja i potreba kupaca, naši Salesforce konsultanti će moći da vam pomognu da rastete i unaprijedite svoje poslovanje u kratkom roku.

Saznajte više
Pametno upravljanje otpadom
Pametno upravljanje otpadom

Pametno upravljanje otpadom

Šta je pametno upravljanje otpadom? Stvaramo nova rješenja poput Pametnog upravljanja otpadom (SWM-Smart Waste Management) koja olakšavaju svakodnevni život korisnika naših proizvoda. SWM sistem pruža uvid o lokacijama kontejnera putem senzora, te prati podatke o temperaturi i nivou popunjenosti. Senzori su otporni na sve vremenske uslove, te imaju funkcije alarma za požar. SWM WEB platforma   Web platforma omogućava korisnicima da konfigurišu, nadgledaju i rukovode svakodnevnim operacijama upravljanja otpadom, te da optimizuju rute i umanje troškove. Mobilna aplikacija  Smart waste app prikazuje najbliže prazne kontejnere za odlaganje otpada. Putem app građani mogu dostaviti povratne informacije slanjem fotografija i izvještaja o popunjenosti kontejnera.

Saznajte više
shadow

Kontaktirajte nas

Imate pitanje vezano za naše proizvode, partnere ili nešto sasvim treće? Ne oklijevajte da nas kontaktirate i naše ljubazne kolege će učiniti sve da što prije dobijete odgovor.

office@planetsoft.eu